Aloysius Stichting

Speciaal basisonderwijs en speciaal (voortgezet) onderwijs
Aloysius Stichting

  Opdrachtgever

  Aloysius Stichting over Aloysius Stichting

  De Aloysius Stichting is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 27 jaar die het beste op hun plek zijn in het speciaal basisonderwijs of het speciaal (voortgezet) onderwijs. Wij geven ook onderwijs aan leerlingen in justitiële jeugdinrichtingen en jeugdzorginstellingen. Daarnaast ondersteunen, adviseren en begeleiden wij leerlingen en onderwijsteams in (regulier) onderwijs en opvang in diverse samenwerkingsverbanden passend onderwijs in Nederland.

  Een afbeelding met diverse devices die de website van de Aloysius Stichting tonen

  Websites

  Voor de Aloysius Stichting werken we samen met Budelinc, Bureau voor ontwerp uit Rotterdam.

  www.aloysiusstichting.nl

  Corporate site

  Vanaf deze paraplusite, kun je alle onderdelen en afdelingen van de organisatie vinden. Door de integratie van GoogleMaps zijn alle vestigingen overzichtelijk weergegeven. Ook is hier het belangrijkste nieuws te vinden over de stichting en worden procedures beschreven die de stichting hanteert om de hoge kwaliteit van onderwijs te waarborgen.

  Locatie en overige sites

  Elke locatie (circa 50) heeft een eigen website. Achter de schermen heeft kan elke beheerder meer dan enkel de website beheren. Hij heeft toegang tot o.a.

  • de mailingmodule; om collega’s en ouders te informeren
  • de toolkit; hierin staan alle huisstijluitingen en regels beschreven
  • de schoolgids en -planmodule; eenvoudig PDF’s genereren in vaste opmaak
  • beeldbank; overzicht van alle beschikbare foto’s

  Kortom, een totaal communicatiepakket.

  Een viertal devices die de app van de Aloysius Stichting tonen

  Medewerkers app

  Ik app je

  Uiteraard is alle informatie in de APP ook op andere plekken (digitaal) binnen de organisatie te vinden. Maar de behoefte om met name nieuws, kalender en contactgegevens van alle collega’s snel toegankelijk te hebben, lag de ontwikkeling van een APP voor de hand. Samen met de afdeling communicatie hebben we de APP ontwikkeld en in 2015 tijdens de jaarlijkse studiedag gelanceerd.

  Intranet

  Interne communicatie

  Bijna 1000 medewerkers op meer dan 50 locaties is het intranet een belangrijke bron van communicatie. Eenvoud is daarbij van belang. Medewerkers willen met en voor leerlingen bezig zijn en niet te lang moeten zoeken naar documenten en informatie.

  De inhoud wordt niet enkel vanuit het bestuurskantoor bepaald; vanuit elke (school)locatie is men in staat belangrijke zaken te delen. Met collega’s en vakgenoten.

  Een aantal sfeerbeelden
  Wij hebben hele goede ervaringen met Netgemak. De oplevering van alle nieuwe websites – voor onze 56 (school)locaties- is precies volgens planning verlopen, en binnen budget. Tijdens het traject werd er altijd snel geschakeld en goed meegedacht. De techniek heeft zich het afgelopen jaar bewezen, en daarnaast is ook de service en nazorg goed geregeld.
  Ed Polderman Ed Polderman Communicatie

  Contact

  Wil jij ook een WordPress website, maar dan echt goed?
  Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak
  Afspraak maken
  Een foto van een tweetal medewerkers van Netgemak}