Privacy- en cookiebeleid

Privacy- en cookiebeleid

    Ons privacy- en cookiebeleid

    Netgemak hecht veel waarde aan het beschermen van de privacy van de persoonlijke gegevens die je aan ons verstrekt. Wij zijn tevens van mening dat het van belang is je te informeren over de manier waarop wij deze gegevens gebruiken.

    Privacybeleid

    Netgemak gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Onder persoonsgegevens verstaan we de informatie die herleidbaar is tot een persoon, bijvoorbeeld een naam, een huisadres of een e-mailadres. De bescherming van deze gegevens is geregeld in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Deze wet helpt de privacy van je te beschermen en geldt ook voor persoonsgegevens die via internet worden verzameld.

    Op grond van deze wet worden persoonsgegevens alleen verwerkt als dat uitdrukkelijk is medegedeeld. Netgemak geeft daarom ook duidelijk aan voor welke doel de gegevens worden bewaard. Dit betekent dat op de plaats waar je je naam of (e-mail)adres invult, staat aangegeven voor welk doel uw gegevens worden gebruikt. Je persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het doel waarvoor je ze hebt achtergelaten.

    Cookiebeleid

    Deze website maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine, eenvoudige tekstbestanden die je computer, tablet of mobiele telefoon ontvangt als je onze website bezoekt. Cookies worden bijvoorbeeld gebruikt om eventuele gebruikersnamen, wachtwoorden en persoonlijke instellingen te bewaren, zodat je bij een volgend bezoek dan niet opnieuw je gegevens in hoeft te voeren.

    Om je optimaal van dienst te kunnen zijn, plaatst deze website “tracking cookies” op je computer. Hierdoor kunnen wij u herkennen en informatie terughalen over je eerdere bezoek. Het profiel dat van je wordt aangemaakt, wordt niet gekoppeld aan je naam, adres, e-mailadres en dergelijke indien bij ons bekend, maar alleen voor statistische doeleinden. Onder meer om te kunnen zien hoe vaak de website wordt bezocht, van welke website(s) bezoekers vandaan komen en welke pagina’s zijn bezocht.

    De meeste internetbrowsers bieden je de mogelijkheid om het plaatsen van cookies te blokkeren of om je vooraf te laten weten wanneer er een cookie wordt geplaatst. Cookies kunnen ook verwijderd worden, maar dat kun je alleen zelf doen aangezien deze op je computer opgeslagen zijn. Raadpleeg hiervoor de handleiding van je browser.

    Google Analytics

    Via deze website wordt ook een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruik- en deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. De informatie die Google verzamelt, wordt zoveel mogelijk geanonimiseerd. Je IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op.

    Aanpassen privacy- en cookiebeleid

    Wij behouden ons het recht voor het privacy- en cookiebeleid aan te passen. Wijzigingen zullen altijd op deze website worden gepubliceerd. Raadpleeg deze pagina dan ook regelmatig.

    Vragen

    Heeft u nog een vraag?