× Mailen? Dat kan op info@netgemak.nl.
Op onze contactpagina vind je een formulier en onze overige contactgegevens.
× Wij staan je graag telefonisch te woord.
Bel ons op 074 744 00 33
Menu
Wat zijn de voordelen van een SSL-certificaat voor mijn website?
6 mei 2024

Wat zijn de voordelen van een SSL-certificaat voor mijn website?

Je wilt dat bezoekers zich veilig voelen tijdens hun bezoek. Een SSL-certificaat kan hier aan bijdragen. Maar wat is nu eigenlijk een SSL-certificaat en waarom is het zo belangrijk voor jouw website? In deze blogpost gaan we dieper in op de voordelen van een SSL-certificaat en waarom je er niet zonder zou moeten.

Contact opnemen

Waarom is een SSL-certificaat belangrijk?

Een veilige verbinding tussen de browser van de bezoeker en de hosting-server

Een SSL-certificaat zorgt voor een veilige verbinding tussen de browser van de bezoeker en de server waarop je website gehost wordt. Dit wordt aangegeven door het slotje en de “https” in de URL-balk van de browser. Maar waarom is dit zo belangrijk?

1. Beveiligde gegevensoverdracht

Een SSL-certificaat versleutelt de gegevens die worden uitgewisseld tussen de browser van de bezoeker en de server waarop je website gehost wordt. Hierdoor worden gevoelige informatie zoals persoonlijke gegevens, inloggegevens en betaalinformatie beschermd tegen hackers.

2. Vertrouwen van bezoekers

Een website met een SSL-certificaat straalt vertrouwen uit naar de bezoekers. Het groene slotje en de “https” in de URL-balk geven aan dat de verbinding beveiligd is, waardoor bezoekers met een gerust hart kunnen surfen, winkelen en informatie delen op je website.

3. Betere zoekmachine ranking

Google heeft aangegeven dat websites met een SSL-certificaat een hogere ranking krijgen in de zoekresultaten. Dit betekent dat een SSL-certificaat niet alleen goed is voor de veiligheid en het vertrouwen van je bezoekers, maar ook voor je positie in zoekmachines zoals Google.

Kom met ons in contact

Hoe krijg je een SSL-certificaat?

3 verschillende manieren om een SSL-certificaat te verkrijgen

Het verkrijgen van een SSL-certificaat is tegenwoordig relatief eenvoudig en kan op verschillende manieren worden gedaan. Hier zijn enkele opties:

1. Gratis SSL-certificaten

Er zijn verschillende aanbieders van gratis SSL-certificaten, zoals Let’s Encrypt. Deze certificaten zijn eenvoudig te installeren en bieden een basisniveau van beveiliging voor je website. Het installatieproces kan variëren afhankelijk van je hostingprovider, maar over het algemeen bieden de meeste grote hostingproviders eenvoudige installatie-opties voor Let’s Encrypt-certificaten via hun beheerpanelen.

2. Betaalde SSL-certificaten

Naast gratis SSL-certificaten zijn er ook betaalde opties beschikbaar, die vaak meer geavanceerde beveiligingsfuncties bieden en worden geleverd met uitgebreidere ondersteuning. Deze betaalde certificaten worden vaak aangeboden door bekende certificaatautoriteiten zoals Sectigo, DigiCert en GeoTrust. Het proces van aanschaf en installatie van een betaald SSL-certificaat omvat meestal het doorlopen van een validatieproces om de legitimiteit van je website te verifiëren.

3. Hostingprovider

Veel hostingproviders bieden SSL-certificaten als onderdeel van hun hostingpakketten. Dit kan een handige optie zijn als je geen technische kennis hebt of als je het proces wilt vereenvoudigen. Sommige hostingproviders bieden zelfs gratis SSL-certificaten aan als onderdeel van hun hostingpakketten, waardoor het installatieproces nog eenvoudiger wordt. Als je hostingprovider geen gratis SSL-certificaat aanbiedt, kun je vaak nog steeds een SSL-certificaat van een derde partij installeren door het handmatig uploaden van het certificaat naar je hostingaccount.

Kom met ons in contact

Conclusie

Een SSL-certificaat is een essentieel onderdeel van een veilige en betrouwbare website. Het beschermt de gegevens van je bezoekers, straalt vertrouwen uit en kan zelfs bijdragen aan een betere positie in zoekmachines. Zorg er dus voor dat je website goed beveiligd is met een SSL-certificaat!

Krijg hulp bij het verkrijgen van een SSL-certificaat

Wil je meer weten over het verkrijgen en installeren van een SSL-certificaat voor jouw website? Neem contact op met Netgemak voor deskundig advies en ondersteuning!

Derrik Wolthuis

Contact

Heb je andere vragen of wil je meer informatie? Ook dan kun je onderstaand formulier invullen. Wij gaan graag voor je aan de slag.