× Mailen? Dat kan op info@netgemak.nl.
Op onze contactpagina vind je een formulier en onze overige contactgegevens.
× Wij staan je graag telefonisch te woord.
Bel ons op 074 744 00 33
Menu
Content marketing

Content marketing

Ontdek de kracht van contentmarketing en bouw een connectie met je doelgroep.

Content marketing is een krachtige strategie om potentiële klanten te bereiken, aan te trekken, te converteren en te behouden. Bij Netgemak geloven we sterk in de effectiviteit van toevoegen van relevante en kwalitatieve content. Wil je aan de slag met contentmarketing? Hier bij Netgemak helpen we je graag op weg. We zullen je laten zien wat het precies inhoudt, hoe het werkt en welke stappen je moet nemen om een effectieve contentmarketingstrategie op te zetten.

Meer over content marketing

Wat is content marketing

Content marketing is een strategische aanpak die draait om het creëren en verspreiden van waardevolle en relevante inhoud om een specifieke doelgroep aan te trekken of te behouden. Het doel? Conversaties starten, vertrouwen opbouwen en uiteindelijk commerciële kansen benutten. Bij Netgemak geloven we dat kwalitatieve en relevante inhoud de kern vormt van elke succesvolle online marketingstrategie.

Meer informatie

Welke content strategieën zijn er?

Er zijn verschillende benaderingen van contentstrategie, afhankelijk van je doelen en doelgroep. Enkele veelvoorkomende strategieën zijn:

 1. Educatieve informatie: Het verstrekken van nuttige informatie en educatieve inhoud om het publiek te informeren en te betrekken.
 2. Entertainment content: Het creëren van leuke en boeiende content om de aandacht van je publiek te trekken en hen te vermaken.
 3. Inspirerende informatie: Het delen van verhalen, citaten en ervaringen om je publiek te inspireren en te motiveren.
 4. Interactieve content: Het aanbieden van quizzes, polls, en interactieve ervaringen om de betrokkenheid van je publiek te vergroten.

Meer informatie

Online marketing tips Hengelo

Meerwaarde creëren door kwalitatieve en waardevolle content

Door de juiste content aan te bieden verbeter je verschillende aspecten. Netgemak helpt je vanuit Hengelo met het hanteren van de juiste strategie en bij het maken van kwalitatieve content. Door deze content heb je de volgende voordelen:

 • Betere posities binnen de zoekmachine: Google hecht veel waarde aan relevante en kwalitatieve content die aansluit bij het zoekgedrag. Dit leidt tot betere posities binnen de zoekmachine.
 • Positieve lange-termijngevolgen: Kwalitatieve en echt goede inhoud blijft zijn waarde behouden en blijft dus relevant. Hierdoor bouw je autoriteit op in de online wereld.
 • Meer betrokkenheid en betere klantrelaties: Goede informatie wordt vaker besproken en gedeeld op verschillende kanalen. Dit zorgt ervoor dat de betrokkenheid wordt verhoogt en naamsbekendheid toeneemt.

Meer informatie

Wat valt er onder content?

Content marketing omvat een breed scala aan tactieken en technieken, waaronder:

 1. Blogs en artikelen: Het publiceren van informatieve en boeiende content op je website is een geweldige manier om autoriteit op te bouwen en bezoekers aan te trekken.
 2. Videocontent: Video’s zijn enorm populair en kunnen een krachtig middel zijn om complexe ideeën eenvoudig uit te leggen of een emotionele connectie met je publiek op te bouwen.
 3. Social media posts: Door regelmatig te posten op sociale media kun je in contact blijven met je doelgroep, hun betrokkenheid vergroten en je merkbekendheid vergroten.
 4. E-books en whitepapers: Het aanbieden van diepgaande informatie in de vorm van e-books of whitepapers kan helpen bij het genereren van leads en het opbouwen van geloofwaardigheid.
 5. Infographics: Visueel aantrekkelijke infographics kunnen complexe informatie op een eenvoudige en begrijpelijke manier presenteren, waardoor ze zeer deelbaar zijn op sociale media.

Meer informatie

Wat zijn de voordelen van content marketing?

Deze vorm van marketing biedt tal van voordelen, waaronder het vergroten van merkbekendheid, het genereren van leads, het verhogen van de betrokkenheid van het publiek en het stimuleren van conversies.

Hoe meet je het succes van deze vorm van marketing?

Succes in content marketing kan worden gemeten aan de hand van verschillende KPI’s, waaronder websiteverkeer, betrokkenheid op sociale media, conversieratio’s en uiteindelijke omzet.

Kan ieder bedrijf profiteren van content marketing?

Absoluut! Of je nu een kleine lokale onderneming bent of een wereldwijd merk, relevante en kwalitatieve content kan waardevol zijn voor het opbouwen van relaties met je publiek en het stimuleren van groei.

Meer informatie

De misvattingen over content marketing

Er circuleren enkele misvattingen over deze vorm van marketing die we graag willen rechtzetten:

 1. Het is alleen voor grote bedrijven: Fout! Deze vorm van marketing is net zo waardevol voor kleine bedrijven en zelfstandigen, omdat het hen helpt zich te onderscheiden en een band op te bouwen met hun publiek.
 2. Content marketing is duur en tijdrovend: Niet noodzakelijk. Met een goed plan en de juiste tools kan content marketing kosteneffectief zijn en zorgen voor langdurige resultaten.
 3. Het is alleen geschikt voor B2C-bedrijven: Niets is minder waar. Ook B2B-bedrijven kunnen enorm profiteren van goede kwalitatieve informatie door hun expertise te tonen en potentiële klanten te informeren en te inspireren.

Meer informatie

Meer weten over content marketing

Content marketing is een krachtig hulpmiddel voor het bouwen van merkbekendheid, het aantrekken van klanten en het stimuleren van groei. Met de juiste strategie en creativiteit kan elk bedrijf de vruchten plukken van deze benadering. Bij Netgemak staan we klaar om je te helpen bij het ontwikkelen en uitvoeren van een effectieve content marketingstrategie die perfect past bij jouw doelen en doelgroep.

Sven Oude Lenferink

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie? Ook dan kun je onderstaand formulier invullen. Wij gaan graag voor je aan de slag.