× Mailen? Dat kan op info@netgemak.nl.
Op onze contactpagina vind je een formulier en onze overige contactgegevens.
× Wij staan je graag telefonisch te woord.
Bel ons op 074 744 00 33
Menu
 Zoekmachine adverteren (SEA)

Zoekmachine adverteren (SEA)

Verbeter jouw online zichtbaarheid en trek meer klanten aan

Wil je meer klanten bereiken en jouw online zichtbaarheid vergroten? Zoekmachine adverteren is een goede manier om jouw bedrijf te promoten op zoekmachines zoals Google. Bij Netgemak begrijpen we de waarde van  zoekmachine advertenties en helpen we je graag om het maximale uit jouw online campagnes te halen.

Ontdek de mogelijkheden

Wat is zoekmachine adverteren?

Zoekmachine adverteren, ook bekend als SEA (Search Engine Advertising), is een vorm van online adverteren waarbij advertenties worden weergegeven op zoekmachines zoals Google. Deze advertenties verschijnen boven of naast de organische zoekresultaten wanneer gebruikers specifieke zoektermen invoeren die relevant zijn voor jouw producten of diensten.

Hoe werkt zoekmachine adverteren?

Het proces van zoekmachine adverteren begint met het selecteren van relevante zoekwoorden die overeenkomen met de producten of diensten die je aanbiedt. Vervolgens maak je advertenties die worden weergegeven wanneer gebruikers deze zoekwoorden invoeren in de zoekmachine. Je betaalt alleen wanneer iemand op jouw advertentie klikt, wat bekend staat als Cost-Per-Click (CPC).

Door gebruik te maken van specifieke targeting kun je jouw advertenties richten op specifieke doelgroepen, locaties en demografische gegevens. Dit zorgt ervoor dat jouw advertenties worden weergegeven aan mensen die het meest geïnteresseerd zijn in jouw aanbod, wat resulteert in een hogere conversieratio en een beter rendement van jouw campagnes.

Ontdek de mogelijkheden

Onze aanpak bij zoekmachine adverteren

Bij Netgemak geloven we in een resultaatgerichte aanpak bij zoekmachine adverteren. Dit doen we aan de hand van een aantal stappen:

Stap 1: We beginnen met het bepalen van relevante zoektermen

Bij Netgemak voeren we altijd een uitgebreide zoekwoordenanalyse uit om te achterhalen welke zoektermen het meest relevant zijn voor jouw producten en diensten. We kijken naar factoren zoals zoekvolume, concurrentie en kosten per klik om een goed beeld te krijgen van de markt.

Stap 2: We creëren aantrekkelijke advertenties

Ons team zorgt voor het maken van effectieve advertenties die opvallen en de aandacht trekken. We gebruiken de zoekwoorden die we hebben geïdentificeerd in stap 1 om ervoor te zorgen dat de advertenties relevant zijn voor de zoekopdrachten van potentiële klanten. We schrijven kort en krachtig om te zorgen voor de meeste impact en vermijden het gebruik van overdreven reclame-uitingen om te voorkomen dat de advertenties als spam worden ervaren.

Stap 3: We maximaliseren jouw bereik

Het vergroten van jouw bereik is essentieel voor een succesvolle advertentiecampagne. We kiezen zorgvuldig de juiste woorden en kanalen om op te adverteren, rekening houdend met factoren zoals de relevantie van Shopping of YouTube voor jouw doelgroep. Door deze strategische keuzes te maken, kunnen we ervoor zorgen dat jouw advertenties worden gezien door de juiste mensen op de juiste plaatsen.

Stap 4: We meten de resultaten en analyseren

Om de effectiviteit van jouw advertentiecampagnes te meten, maken we gebruik van verschillende tools. Onze specialisten bij Netgemak in Hengelo gebruiken deze tools om inzicht te krijgen in belangrijke prestatie-indicatoren zoals bezoekersaantallen, conversies en gebruikersgedrag op jouw website. Op basis van deze analyse kunnen we de campagnes bijsturen en optimaliseren voor betere resultaten.

Waarom SEA inzetten?

Waarom zoekmachine advertenties (SEA) inzetten?

 • Direct hoger in de ranking:
  Door advertenties in te zetten, is direct een stijging van de posities zichtbaar.
 • Gericht bereiken:
  Met de juiste zoekwoorden en advertentieteksten ben je aanwezig bij jouw potentiële klanten en mensen die al interesse tonen in jouw bedrijf.
 • Direct meer zichtbaarheid:
  Betaal om direct bovenaan in zoekresultaten te komen, waardoor je een groter bereik krijgt.
 • Meetbare resultaten:
  Je kunt precies meten hoeveel je uitgeeft en wat het oplevert. Bij Netgemak heb je de garantie dat je de volledige controle over je budget behoudt.

Ontdek de mogelijkheden

search-engine advertising-sea

Hoe wij in Hengelo met SEA jouw zichtbaarheid verbeteren

Onze specialisten in Hengelo  gebruiken de perfecte mix van kanalen om jouw advertenties optimaal te tonen. Denk hierbij aan het gebruik maken van verschillende soorten advertenties (banners, tekst, et cetera) en het gebruik van verschillende kanalen (Search, Shopping, YouTube et cetera). Op die manier zorgen wij ervoor dat  jouw bedrijf altijd zichtbaar is bij de juiste doelgroep op het juiste moment. Neem de volgende stap en optimaliseer je zichtbaarheid met onze succesvolle SEA dienstverlening.

Verschillende vormen van Google Ads & SEA

Er zijn verschillende manier om advertenties in te zetten. Bij Netgemak focussen wij ons op Google. Jouw doelgroep is hier namelijk het meeste actief tijdens de zoektocht naar zijn of haar meest geschikte antwoorden. De diverse mogelijkheden voor advertenties met Google Ads zijn:

 • Google Ads – Max Performance: Adverteren op verschillende manieren met maximaal resultaat.
 • Google Ads – Search: Adverteren in het zoeknetwerk van Google.
 • Google Ads – Display: Banners tonen in het displaynetwerk van Google.
 • Google Ads – Remarketing: Opnieuw bereiken van recente websitebezoekers.
 • Google Ads – Shopping: Makkelijk online producten presenteren en verkopen.
 • YouTube Advertising: Adverteren op YouTube voor meer bekendheid en verkeer.

Ontdek de mogelijkheden

Tips voor effectieve SEA

Tips van Netgemak voor effectieve zoekmachine advertenties

Gebruik een goede keywordtool:
Maak gebruik van tools zoals Google Keyword Planner. Deze tool geeft inzicht in specifieke zoekwoorden, die veel verkeer naar je website kunnen genereren. Met behulp van bijvoorbeeld Google Trends kun je inspelen op bepaalde trends en onderwerpen, zodat je relevantere advertenties weergeeft.

Overweeg het uitbesteden van SEA:
SEA kan zeer complex zijn. Door SEA uit te besteden aan Netgemak ben je verzekerd dat de juiste zoektermen worden gebruikt. Daarnaast zorgt ons team in Hengelo ervoor dat er niet onnodig geld wordt besteedt, maar alleen gebruikt wordt voor de daarvoor bestemde doeleinden. Bovendien heb je bij het uitbesteden van SEA meer tijd over voor andere zaken, terwijl wij succesvolle campagnes leiden.

Ontdek de mogelijkheden

Gratis SEA Audit

Vraag een gratis SEA audit aan en vergroot direct je bereik!Wil je weten hoe we met SEA jouw bedrijf laten groeien? Onze SEA-specialist staat klaar om het met je te bespreken. Vraag een vrijblijvende SEA Audit aan.

Sven Oude Lenferink

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie? Ook dan kun je onderstaand formulier invullen. Wij gaan graag voor je aan de slag.

Websitescan