× Mailen? Dat kan op info@netgemak.nl.
Op onze contactpagina vind je een formulier en onze overige contactgegevens.
× Wij staan je graag telefonisch te woord.
Bel ons op 074 744 00 33
Menu
Zelf een webshop maken: Waar moet je op letten?
8 april 2024

Zelf een webshop maken: Waar moet je op letten?

Het creëren van je eigen webshop kan een spannend avontuur zijn, maar het vereist ook zorgvuldige planning en overweging. Bij Netgemak begrijpen we de uitdagingen en kansen die gepaard gaan met het opzetten van een succesvolle online winkel. In dit artikel delen we waardevolle inzichten en tips om je te helpen bij het bouwen van een webshop die indruk maakt op je klanten en resultaten oplevert.

Contact opnemen

Waarom een webshop?

Voordat we in de details duiken, laten we eerst eens kijken waarom je überhaupt een webshop zou willen starten. In de digitale tijdperk biedt een online winkel tal van voordelen, zoals:

 • 24/7 beschikbaarheid: Je webshop is altijd open, waardoor klanten op elk gewenst moment kunnen winkelen.
 • Bereik: Met een webshop kun je een wereldwijd publiek bereiken, in tegenstelling tot een fysieke winkel die beperkt is tot een lokale markt.
 • Kostenbesparend: Het opzetten en onderhouden van een webshop kan over het algemeen goedkoper zijn dan het runnen van een traditionele winkel.

Contact opnemen

De belangrijke stappen om zelf een webshop te maken

Stap 1: Kies het juiste platform

Het kiezen van het juiste platform voor zelf maken van een webshop is een van de belangrijkste beslissingen die je zult nemen. Er zijn tal van e-commerce platforms beschikbaar, elk met zijn eigen kenmerken en functionaliteiten. Enkele populaire opties zijn:

 • Shopify: Ideaal voor beginners en kleine tot middelgrote bedrijven, Shopify biedt gebruiksvriendelijke tools en uitgebreide ondersteuning.
 • WooCommerce: Een krachtige e-commerce plugin voor WordPress, geschikt voor zowel kleine als grote ondernemingen die volledige controle willen over hun webshop.
 • Magento: Een geavanceerd platform met uitgebreide aanpassingsmogelijkheden, ideaal voor grotere bedrijven met complexe behoeften.

Stap 2: Kies een aantrekkelijk design

Het ontwerp van je webshop speelt een cruciale rol bij het aantrekken en behouden van klanten. Zorg ervoor dat het design van je webshop:

 • Professioneel en overzichtelijk is: Maak gebruik van een schoon en gestructureerd ontwerp dat de producten duidelijk presenteert.
 • Responsief is: Zorg ervoor dat je webshop goed werkt op alle apparaten, van desktops tot smartphones.
 • Past bij je merkidentiteit: Kies kleuren, lettertypen en afbeeldingen die passen bij de uitstraling van je merk.

Contact opnemen

Stap 3: Optimaliseer voor zoekmachines

Een goede vindbaarheid in zoekmachines is essentieel voor het succes van je zelfgemaakte webshop. Zorg ervoor dat je webshop geoptimaliseerd is voor zoekmachines door:

 • Gebruik te maken van relevante zoekwoorden: Integreer zoekwoorden in de titels, beschrijvingen en content van je webshop.
 • Het optimaliseren van afbeeldingen: Geef afbeeldingen beschrijvende bestandsnamen en voeg alt-tags toe met relevante zoekwoorden.
 • Het verkrijgen van kwalitatieve backlinks: Werk aan het verkrijgen van links van andere betrouwbare websites naar je webshop, dit kan je zoekmachinerangschikking verbeteren.

Stap 4: Bied veilige betalingsmogelijkheden

Veiligheid is een prioriteit voor online shoppers. Zorg ervoor dat je webshop betrouwbare en veilige betalingsmogelijkheden biedt, zoals creditcardbetalingen, PayPal en iDeal. Het implementeren van SSL-certificaten zorgt voor een beveiligde verbinding tussen je webshop en de klant, wat essentieel is voor het beschermen van gevoelige informatie.

Stap 5: Test en optimaliseer continu

Het werk stopt niet na de lancering van je webshop. Blijf de prestaties van je webshop volgen, test verschillende elementen zoals de gebruikerservaring, de conversieratio en de laadsnelheid, en optimaliseer waar nodig. Luister naar feedback van klanten en gebruik deze om je webshop voortdurend te verbeteren en te laten groeien.

Contact opnemen

Een webshop beginnen met Netgemak

Met deze stappen ben je goed op weg om een succesvolle webshop op te zetten. Mocht het zelf niet lukken: bij Netgemak staan we klaar om je te helpen bij elke stap van het proces. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je begeleiden naar het succes van je online winkel!

Derrik Wolthuis

Contact

Heb je andere vragen of wil je meer informatie? Ook dan kun je onderstaand formulier invullen. Wij gaan graag voor je aan de slag.